Barion Pixel

Szolgálati közlemény ! Egy nagyon fontos döntésre jutottam. Tennünk kell valamit!

Felkértem a Jupcycle – Julia’s upcycle room-ot Bencsik-Horváth Júlia-t, hogy segítsen kidolgozni egy környezettudatos tervet, egy stratégiát, ami mentén haladva tehettünk a környezetünkért, annak megóvásáért az üzleti vállalkozásomon keresztül.

A Juli anyaga alapján tudunk tenni a környezetünkért, sokat, nagyon sokat, így mai nappal ezzel az útra lépünk visszavonhatatlanul.
Elkezdjük kiváltani a műanyagot, elhagyni a papír használatát és átállni jobb, környezetkímélőbb megoldásokra.
Nem fog minden egyszerre menni, ezt tudom, de lépésről lépésre fogunk haladni a célunkig és megvalósítjuk a Create Yourself környezettudatos projektünket. 

Ennek keretében az alábbi, első lépéseket tesszük meg: 

  • végre sikerült beállítani, így a webáruházi rendeléskor papír alapú számlát mai naptól már nem teszünk a csomagokba. Számlát kizárólag elektronikusan küldjük meg a rendeléskor megadott email címre
  • webáruházi rendelés csomagolása: “használt” kartondobozba küldjük a rendelést vagy újrahasznosított kartonból készült csomagolással fogsz találkozni 
  • az öntapadós matricánkat fel fogja váltani a pecsét alakú logózás a webáruházi rendelések dobozain és bármilyen csomagoláson
  • budafoki üzletünkben mai naptól nem tudunk nylon szatyrot adni, nagyon sajnáljuk, de még pénzért sem. Újrahasznosított papírból készült zacskóba, táskába tudjuk kiadni a vásárolt termékeket vagy lehetőség van vászon táska megvásárlására, illetve Juli féle újrahasznosított alapanyagokbol készült textil bevásárlószatyor megvásárlására de legjobb, ha tudsz magaddal hozni táskát.
  • budafoki üzletünkben újrahasznosított papírra nyomtatjuk a számlákat és egyéb dolgokat.

Kezdésként ezt tudjuk elindítani, vagy ami már most is van, azt folytatni, de folyamatban van a többi környezetkímélő megoldás bevezetése is! Ezekről folyamatosan be fogunk számolni.
Köszönöm a figyelmet!

 

Szentiványi Mariann
ügyvezető, cégtulajdonosCreate Yourself Kft.

 

További érdekes kreatív cikkekért, újdonságokért kövess minket a közösségi médiában is!