Nincs karácsony mézeskalács nélkül!

A mi díszeink ugyan nem ehetőek, de legalább biztosan megmaradnak karácsonyig! Akaszthatjátok a karácsonyfára, vagy az ajándékok csomagolását is díszíthetitek velük.

Az AKCIÓS árak pedig még ellenállhatatlanabbá teszik ezeket a cuki figurákat!

Nézzetek körül webáruházunkban a több ezer
karácsonyi dekor kellék között!
A mézeskalács készítése évszázadok óta kötődik a téli ünnepekhez. A méz és a fűszerek — például fahéj, szegfűszeg, gyömbér — a téli ünnepek jellegzetes ízei, illatai. A karácsony a családi összetartozásról és a vendégszeretetről is szól. A mézeskalácsot sütni, díszíteni a gyermekekkel közösen, az adventi készülődés egyik hangulatos programja.
Süssetek Ti is mézeskalácsot, próbáljátok ki ezt a receptet. Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 20-25 dkg porcukor (20-25 dkg)
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin vagy vaj
- 2,5 dl bögre méz
- 3 tojás
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban keverjétek össze. Ezután adjátok hozzá az enyhén megolvasztott margarint, a tojásokat és a mézet. Ezt jól keverjétek át, majd gyúrjátok egynemű tésztává. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán nyújtsáok kb. egy centi vastagra és szaggasatok tetszőleges formákat a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), 7-10 percig süssétek.